A+ A A-

conferència sobre la novel•la Barcino de l’escriptora i historiadora Maria Carme Roca a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp

Ahir, 19 de febrer, a la Biblioteca Pública Maria Barbal es va realitzar la conferència sobre la novel·la Barcino de l’escriptora i historiadora Maria Carme Roca.

 

Sílvia Romero, regidora de cultura, ha moderat la xerrada i ha destacat que Barcino és una obra de divulgació històrica del món romà i és una novel·la de dicotomies, de l’amor i l’odi, del bé i del mal, dels bons i dels dolents, dels esclaus i els amos.

 

Del personatge n’ha destacat que va ser el primer romà a guanyar les olímpíades en les curses de quàdrigues i que va portar el nom de Barcino arreu de la Mediterrània. S’ha referit al fet que detalls del nom marquen la diferència entre els nobles i els esclaus: quan un cognom és més llarg més noble és, mentre que en el cas dels esclaus tan sols tenen nom. 

Es tracta d’una novel·la escrita en primera persona  en la qual l’autora s’ha hagut de posar a la pell d’un soldat romà, explicant-ho tot des del seu punt de vista.

 

Maria Carme Roca també és autora de novel·la juvenil. Com a escriptora valora  molt la manera com s’explica una història, sobretot quan és per nens, ja que entre adults i joves hi ha una gran diferència en com ens hi adrecem.

Aquesta activitat s’inclou dins els actes del cicle Biblioteques amb DO en què participa la Biblioteca Pública de Tremp; en aquesta ocasió s’han degustat vins de la bodega Vila-Corona.

2013 Lo Pallars televisió

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH