A+ A A-

Presentació de llibre, El setge del destí de Ramon Vergés a la Biblioteca Pública Maria Barbal.

Divendres dia 27 es va presentar la novel·la històrica El setge del destí de Ramon Vergés. La presentació va anar a càrrec de l’escriptora M.Dolors Millat i de Blai Castell.


La novel·la està ambientada durant la Baixa Edat Mitjana a cavall dels segles XII-XIII desenvolupant-se en els territoris catalans, mallorquins, francesos i fins a Terra Santa i ho fa de la mà de dos personatges ficticis en Gerard i en Daniel i d’altres de reals com el Rei Jaume I. Aquests personatges viuen dins el context de les croades a Terra Santa i la guerra contra l’heretgia càtara .

 


L’autor, Ramon Vergés, ha aprofitat per contextualitzar el període històric de les croades i s’hi ha referit com un període en què la gent es posicionava d’una banda, i que amb les circumstàncies bèl·liques viscudes anessin canviant de posicionament. Aquest és un dels fets, que marcarà la vida d’un dels personatges principals.


M. Dolors Millat ha posat rellevància al fet que el període històric de les croades és equiparable al període actual de guerres financeres, ja que són períodes marcats per l’agressivitat i la violència tot i que de diferent caràcter.
Per la seva part, Blai Castell ha llegit fragments de textos extrets de la novel·la que han fet referència al paisatge medieval i a aspectes relatius als personatges.

2013 Lo Pallars televisió

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH