A+ A A-

Maridatge de literatura i vi a Tremp dins el marc de Biblioteques amb DO a càrrec de Laura Borràs

Laura Borràs marida literatura i vi en el marc de Biblioteques amb DO a Tremp

Dins les activitats de Biblioteques amb DO en què participa la Biblioteca Pública Maria Barbal, aquest vespre Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, ha impartit la conferència “La literatura i el vi: un maridatge sensorial” davant un públic nombrós i acompanyat del cellers Sauvella i Xic’s del Cal Borrech que formen part del programa Al teu gust, aliments del Pallars.

La conferència ha estat un recorregut al llarg de la història per les diferents arts, com són la pintura, la poesia, el cinema i l’òpera amb el vi com a fil conductor . Borràs ha repassat referències clàssiques d’Homer a l’Odissea;  a Plini, les referències bíbliques o Baudelaire  amb l’apologia del vi de l’embriaguesa i de la poesia. S’ha referit a poemes de Jorge Luis Borges, Pablo Neruda i la poesia catalana de Josep M. de Sagarra, Marià Manent, Salvat-Papasseit, Enric Casasses i en especial al fet que la poesia és un maridatge perfecte quan és musicada, com és el cas de Vinyes verdes vora el mar, versió de Lluís Llach.

Finalment, Borràs ha incidit en el fet que literatura i vi van de la mà des dels inicis de la història fins arribar a l’àmbit del setè art, el cinema amb altres begudes com és el cas de l’absenta al film Dràcula de Francis F. Coppola i diverses pintures de Picasso.

Per  acabar l’acte els cellers Sauvella i Xics del Cal Borrech han presentat els vins Luscinia Canta i Cabeçanes, respectivament i han ofert un tast als assistents.

L’activitat forma part de la iniciativa Lletres en viu de la Institució de les Lletres Catalanes i les activitats de Biblioteques amb DO continuen al llarg del mes de febrer. 

2013 Lo Pallars televisió

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH