A+ A A-

Tarda de novel·la històrica i vins del Pallars a la Biblioteca de Tremp

Jaume Clotet va  presentar el divendre dia 10 la seva darrera novel·la El càtar proscrit a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp. Es tracta d’una novel·la ambientada al món dels càtars i que ha estat guardonada amb el premi de Néstor Luján de Novel·la Històrica 2016.

 

La presentació va anar a càrrec de Marta Sancho , Dra en Història Medieval ,que va destacat la combinació de personatges ficticis i personatges reals amb la trama político-religiosa de la època. Aquests personatges són dones, nens, mercaders,.... personatges anònims que les grans cròniques de la història medieval no contemplen. També s’ha referit a la croada contra els càtars com l’única guerra santa entre cristians que ha tingut lloc al llarg de la història.

A més a més, ha fet referència l’aparició de diversos passatges del vi, un tema recurrent al llarg de la novel·la, ja que el vi apareix en el dia a dia dels esdeveniments medievals: celebracions, plantacions de vinya per part dels monjos benedictins, entre altres.

Per la seva banda, Jaume Clotet va destacar que la inquietud d’escriure aquesta novel·la va sortir arran d’uns contactes de treball amb Occitània on va topar amb la paraula Faidit( càtar proscrit) i a partir d’aquí va iniciar la recerca que finament ha culminat amb la publicació d’aquesta novel·la.

En acabar l’acte s’han pogut degustar els vins dels cellers Miquel Roca i Vila Corona, adherits al programa Al teu gust, aliments del Pallars i els assistents han pogut intercanviar experiències amb els productors. Aquesta activitat s’inclou dins el cicle Biblioteques amb DO en què participa la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp.

 

2013 Lo Pallars televisió

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH