A+ A A-

Es reuneix a Tremp la Comissió de seguiment del servei de transport Lleida – la Pobla de Segur – Esterri d’Àneu, on s’ha destacat l’augment d’usuaris i la satisfacció

Es reuneix a Tremp la Comissió de seguiment del servei de transport  Lleida – la Pobla de Segur – Esterri d’Àneu, on s’ha destacat l’augment d’usuaris i la satisfacció

L’any 2016 s’assoliren els 111.241 viatges, un augment del 45% respecte l’any anterior

 

L’índex de satisfacció del client puntua la línia en 75,61 sobre 100, una xifra molt propera a la de les línies Barcelona – Vallès o Llobregat – Anoia, també gestionades per FGC.

 

La comissió es creà l’any 2012 amb l’objectiu d’avaluar i analitzar el funcionament del servei de tren i de bus entre el Pallars i el Segrià.

 Imatge de la sessió de la Comissió de seguiment del servei de transport Lleida – la Pobla de Segur – Esterri d’Àneu

 

Aquest dijous s’ha celebrat a les dependències de l’Epicentre, Centre de Visitants del Pallars Jussà, a Tremp, la reunió de la Comissió de seguiment del servei de transport públic Lleida – la Pobla de Segur – Esterri d’Àneu, en la qual hi han participat la delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós; el delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda; la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell; l’alcalde de Tremp i diputat provincial, Joan Ubach; l’alcalde de la Pobla de Segur,  Lluís Bellera; el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó; el director de FGC operadora, Oriol Juncadella; el responsable de la línia, Emili Monsó, així com altres autoritats institucionals del territori.

 

En la sessió d’avui s’han presentat els resultats de la línia de l’any 2016, any en què es van posar en funcionament els nous combois. Durant l’any 2016 es van realitzar 111.241 viatges, que sobre els 60.205 de l’any anterior, representa un augment del 45%. També s’ha destacat que els dies de la setmana en què hi ha una major afluència de viatgers són els compresos entre dilluns i dijous.

 

Pel que fa a la satisfacció dels usuaris, cal destacar que es puntua la línia en 75,61 sobre 100, assolint xifres lleugerament superiors a les línies també gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la Barcelona – Vallès (74,91) o Llobregat – Anoia (75,25). Sobre els nous combois instal·lats a les tres línies de forma progressiva des del 2014, i que a la línia de la Pobla de Segur entraren en funcionament el juliol de 2016, els usuaris els puntuen en 8,39 sobre 10, amb xifres també lleugerament superiors a les dues línies metropolitanes citades anteriorment. Es mostra també una satisfacció referent als horaris, tot i què des de les institucions es mostren oberts a propostes de modificació.

 

En el camp d’inversions, actualment s’estan executant obres per un valor de 5,3 milions d’euros en senyalització, superestructura de la via i sistemes de seguretat. Cal afegir que en els pressupostos del 2017, s’han inclòs 5,9 milions d’euros addicionals per a sistemes i comunicació, infraestructures i edificis, via, sistemes de seguretat i equipaments de manteniment del material mòbil.

 

Sobre l’oferta turística, cal destacar el percentatge d’ocupació del Tren dels Llacs, que ha arribat al 99,08% (7.213 de les 7.280 places ofertes), la segona xifra més elevada des de l’inici d’aquest servei al 2009.

 

Finalment, de cara al 2017 es preveuen 30 viatges del Tren dels Llacs, 26 del tren històric, i 4 del tren panoràmic. Es preveu que la temporada s’allargui del 15 d’abril al 28 d’octubre. Les tarifes es mantenen respecte l’any anterior.  

 

La comissió de seguiment es constituí l’1 de març de 2012 amb l’objectiu d’avaluar i analitzar conjuntament el funcionament tant del servei de tren entre Lleida i la Pobla de Segur, com del servei de bus entre Lleida i Esterri d’Àneu.

 

 

Vist: 39

Els Consells Comarcals del Sobirà i el Jussà uneixen forces per impulsar un projecte existent de millora de la carretera de Comiols

El nou recorregut suposaria reduir uns 10 minuts de trajecte entre Tremp i Artesa de Segre 

· El cost estimat del projecte rondaria els 150 milions d'euros Els Consells Comarcals del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà han acordat unir forces per impulsar de manera conjunta una reivindicació històrica: la millora de la carretera de Comiols. Es tracta de recuperar un projecte ja existent i a nivell d'execució -fet que permetria començar les obres a curt termini-, que suposaria una reducció d'uns 10 minuts de trajecte entre Tremp i Artesa de Segre. 

 

 


La proposta de millora correspon a la presentada per la Generalitat l'any 2009. El fet que el projecte ja estigui redactat i aprovat significa que les obres podrien arrencar en el moment que el Govern hi destini una partida pressupostària. Aquest és, de fet, l'objectiu  dels ens comarcals pallaresos, que faran arribar la seva reivindicació al Govern de la Generalitat en les properes setmanes.
El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha explicat que la proposta consensuada "no és ni la bona ni la dolenta", sinó que es tracta d'un projecte "realista" que s'ha acordat impulsar un cop analitzades totes les opcions que hi ha sobre la taula. Segons Isús, el seu cost estimat estaria per damunt dels 150 milions d'euros.
Isús ha afegit que el projecte quedaria "coix" si, a més, no planteja la opció de construir carreteres variants a les poblacions més importants, ja que creu que és aquí "on realment
s'aconseguiria guanyar temps". El president del Sobirà ha assegurat que es farà arribar també aquest plantejament al Govern de la Generalitat.


Isús ha fet extensiu el seu desig perquè altres institucions se sumin al projecte, com la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran o els ajuntaments implicats de les dos comarques, i ha explicat que properament es farà arribar la proposta a la comarca de la  Noguera. Pel president del Sobirà, la carretera de Comiols "és una infraestructura molt important, ja que ens comunica tant amb Lleida com amb Barcelona". 
De la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha reclamat una partida per Comiols en els pressupostos d'aquest any. Per Aranda, aquest "no és el projecte ideal, perquè retalla poc en quilòmetres, però sí el més factible a curt termini". Aranda assegura que estaria disposat a escoltar altres propostes, però "amb el compromís explícit que en un màxim de quatre anys s'executi l'obra". La nova carretera El projecte recuperat pels Consells Comarcals pallaresos consisteix en la construcció d'una nova carretera entre Artesa de Segre i Isona, pel coll de  omiols, que permetria millorar les prestacions de l'itinerari actual, la seguretat viària i la comoditat en la conducció. Permetria, a més, potenciar les comunicacions entre la Noguera i el Pallars Jussà i afavorir l'accessibilitat al Pirineu pel Pallars.

La carretera projectada té una longitud de 29,4 quilòmetres i discorre entre l'inici de la variant d'Isona i Conques de la C-1412, a l'alçada de Figuerola d'Orcau, i el final de la variant de la C-14 d'Artesa de Segre. El traçat seria completament nou en 9 quilòmetres; en 6 quilòmetres aprofitaria la calçada existent i en els 14 restants, remodelaria el recorregut, tot seguint el corredor de pas actual per a minimitzar l'impacte. La nova carretera inclouria 5 túnels, que sumen 1,4 quilòmetres, i 5 viaductes, amb una longitud total d'1,5 quilòmetres.


La via tindria una amplada de 9 metres, amb dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d'1 metre. En bona part del recorregut, preveu la formació d'un carril addicional per a facilitar l'avançament de vehicles lents; en total, els trams amb tercer carril sumaran una longitud de 13,9 quilòmetres, prop del 50% del recorregut. 


Al llarg del traçat, la nova via comptarà amb 11 accessos que facilitaran la connectivitat amb nuclis de població i altres carreteres i estaran formats per encreuaments amb tercer carril per a girs a l'esquerra. 

Vist: 300

Lo Pallars Televisió a twitter

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH