A+ A A-

Un seminari sobre la imatge i el punt de venda dona la sortida al projecte de dinamització comercial del pallars Jussà.

Des de l’àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament de Tremp es lidera una nova branca de comerç.

 

Aquest dijous al migdia una trentena de comerciants del Pallars Jussà han assistit al seminari de comerç “Imatge i gestió del punt de venda”, a càrrec del consultor Jordi Bacaria, i en el qual s’ha donat les eines bàsiques per a fer els establiments atractius de cara a captar clients.

 

L’objectiu principal d’aquest seminari és professionalitzar el sector comerç a partir de l’aprenentatge de conceptes com la gestió, la imatge, la marca, la fidelització de la clientela i l’aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació. En aquest sentit, el seminari de comerç incideix en conèixer aspectes clau de gestió de l’estoc i d’aprovisionament. En definitiva s’han presentat les noves tècniques de presentació del producte i s’ha donat eines per millorar les vendes i optimitzar els costos.

 

L’assistència al seminari dona l’opció de rebre un assessorament personalitzat i individual en el propi punt de venda.

 

Des d’aquest projecte es treballa per dinamitzar el sector comercial de la comarca i hi ha previstes tota una sèrie d’accions dirigides a consolidar l’actual oferta comercial, entre les quals es troba aquest seminari però també altres accions com un cicle de 5 sessions de tertúlia i debat entre comerciants que es durà a terme itinerant entre els pobles de Tremp, La Pobla de Segur i Isona.

 

L’Ajuntament de Tremp forma part del projecte Treball a les 7 comarques, impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, un programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i econòmic, dins del qual es duen a terme diverses accions adreçades a la generació d’ocupació, la creació empresarial i la dinamització i l’impuls del desenvolupament econòmic local.

 

Aquest projecte compta amb el suport dels diferents ajuntaments del municipi que disposen de teixit comercial.

Vist: 61

Nou èxit pes Ratafies i licors Portet 1883

Després que els productes elaborats per Licors Portet fossin notícia, fa uns dies, per l’obtenció de dues medalles d’Or i dues de Plata al prestigiós concurs Catavinum World Wine & Spirits Competition 2017 de Gasteiz (Euskadi), hem de parlar d’un nou èxit, amb motiu de la sortida al mercat, aquesta setmana, de la “Guía Peñin de los destilados y la coctelería”.

 

Els sis licors elaborats a la fàbrica de la Pobla de Segur, que s’han enviat per ser tastats pels experts de Peñín, i estan inclosos a la guia, han obtingut un puntuació mitjana de 90,5 punts.

Un cop més, el producte més ben valorat és la Ratafia dels Raiers Reserva 21 llunes que assoleix una extraordinària qualificació de 93 punts.

Dos anissos elaborats en col·laboració amb en Joan Sanromà, fill d’una nissaga licorista de Valls, obtenen 92 i 91 punts, el dolç i el sec, respectivament.

El producte creat més recentment , amb tan sols cinc mesos de vida, però fruit d’una recepta del S.XVIII, la Ratafia de l’Ermità dels Pirineus, ha obtingut 90 punts.

Finalment, els dos productes més populars i venuts d’entre els  que s’elaboren a la fàbrica, la Ratafia dels Raiers i el Licor de Cassís dera Val, han estat qualificats amb 89 i 88 punts.

Vist: 65

Dintre la 13a setmana de les dones, es va presentar el documental la lluita de les dones congoleses, pel drets al salut

LA LLUITA DE LES DONES CONGOLESES PEL DRET A LA SALUT A LA 13A SETMANA DE LA DONA DE TREMP

 

A partir del documental “Temps d’escolta” els participants han reflexionat sobre la situació de les dones a la República Democràtica del Congo i per extensió en la nostra societat.

 

En el marc de la 13a Setmana de la Dona, aquesta tarda unes 40 persones han debatut sobre la realitat congolesa i els efectes que tenen els rols socials de gènere en la salut de les persones, i en l’accés als serveis sanitaris i als medicaments,  a partir del documental Temps d’écoute: la lluita de les dones congoleses pel dret a la salut, documental de Farmamundi, dirigit per Pol Penas.

 

La presentació de l’acte ha anat a càrrec Constantí Aranda, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Míriam Pla, regidora de Benestar de l’Ajuntament de Tremp i Laura Fuses, directora de la Biblioteca Pública Maria Barbal.

El debat ha estat dirigit per Laia Pibernat-Mir, màster en antropologia mèdica i salut internacional i coordinadora del film.

L’activitat era una proposta de la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp i SIAD Pallars Jussà i ha tingut lloc a l’Epicentre-Centre de Visitants. Ha comptat amb el co-finançament de la Diputació de Lleida i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

 

La Setmana de la Dona està organitzada per l’Ajuntament de Tremp amb l’Associació de Dones Rosa d’Abril.

 

Vist: 47

Endesa i la Fundación Oso Pardo plantaran 9.000 arbres per millorar l'hàbitat de l'ós bru al Pirineu

 

L’actuació forma part del projecte d’"Enriquiment de la biodiversitat en àrees osseres del Pirineu lleidatà" que es desenvolupa en el marc del programa europeu LIFE Piroslife

Empleats de la Companyia han participat també en dues jornades de sensibilització organitzades en Llavorsí i Vielha 

Endesa està treballant conjuntament amb la Fundación Oso Pardo (FOP) en la millora de l’entorn dels óssos al Pirineu lleidatà amb la plantació de 6.000 arbres fruiters aquest 2017 i 3.000 més l’any vinent. És una de les tasques que es desenvolupen al projecte “d’Enriquiment de la biodiversitat en àrees osseres” dins del programa LIFE Piroslife. També se estan realitzat formacions als empleats de la Companyia que treballen en instal·lacions dins de l’àrea d’influència d’aquests animals. 

 

Des de fa anys, Endesa col·labora amb la FOP en projectes vinculats a la conservació dels óssos cantàbrics i pirenaics i, el desenvolupament rural sostenible, és per això que durant tot el 2016 i en els pròxims dos anys, es duran a terme diverses accions per tal d’afavorir la coexistència entre aquesta espècie catalogada en “perill d’extinció” i les activitats pròpies de la Companyia.

El projecte en que participa Endesa, pretén consolidar el futur dels óssos al Pirineu  mitjançant la millora del seu hàbitat. En concret, es plantaran fruiters i s’adequaran les formacions vegetals en les diferents àrees on la presencia d’aquests animals és estratègica. D’aquesta manera, s’augmentarà la capacitat alimentària i la connectivitat entre els individus presents al territori català, tan important assegurar la seva presència al territori.

En una primera fase, s’han seleccionat les zones d’influència per realitzar les actuacions, i s’han recol·lectat 115 quilograms de fruits per obtenir les llavors locals que permetran crear un banc de plançons suficientment important que serveixi per reforestar les zones vegetals on predominen els óssos. A més, s’han dut a terme actuacions de sensibilització i divulgació als empleats de la Companyia per tal de conscienciar de la importància del projecte i fer recomanacions davant l’observació d’exemplars als voltants de les instal·lacions.

Actualment el projecte està en la segona fase, durant aquest any es realitzarà la plantació d’uns 6.000 arbres fruiters –cirerers i pomers silvestres, entre altres – i 3.000 més l‘any vinent, de manera que es redueixi l’actual fragmentació de l’hàbitat de l’ós bru. Experiències similars en altres indrets, han demostrat que l’abundància de fruites a l’estiu millora el moviment dels individus i evita, per altra banda, l’acostament a zones on la presència humana és més habitual.

Aquest projecte s’emmarca dins del Pla de Conservació de la Biodiversitat d’Endesa i es tracta d’una actuació tant a nivell ambiental com social enfocada a la promoció del desenvolupament rural sostenible, l’educació ambiental i la protecció de l’ós bru. Més informació a www.endesabiodiversidad.com


Ós bru
L’ós bru (Ursus arctos) és el mamífer més gran dels Pirineus i es tracta d’una espècie emblemàtica que va extingir-se de Catalunya a finals dels anys 80 i principis del 90. La seva alimentació varia segons l’època de l’any i a pensar de ser carnívor, més del 75% de la seva dieta és d’origen vegetal (fruitis secs i carnosos). L’actual població d’óssos és d’origen eslovè i s’estima que hi ha uns 40 exemplars distribuïts majoritàriament a les comarques de la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà, encara que també estan presents al Pallars Llussà, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i la Cerdanya.

Vist: 77

Les estacions del Grup FGC reben més de 56.000 visitants per Carnestoltes

  • El millor cap de setmana de la temporada: 25.526 visitants a La Molina, 9.133 a Vall de Núria, 8.219 a Vallter 2000, 5.472 a Espot i 8.254 a Port Ainé.

 

  • Un total de 56.604 visitants han passat per les estacions del Grup FGC aquest cap de setmana. 

 

Les estacions d'Esquí del Grup FGC han tancat aquest dilluns el que ha estat, sense cap mena de dubte, el millor cap de setmana de la temporada. Un total de 56.604 visitants han anat a les estacions de Cerdanya, Ripollès i Pallars per a gaudir de la neu i del bon temps. Amb gruixos de fins a 240 cm de neu i unes molt bones condicions meteorològiques, aquest cap de setmana de Carnestoltes s’ha batut un nou rècord de visitants. 

 

La Molina n’ha rebut 25.526, Vall de Núria 9.133 visitants i Vallter 2000 8.219. Espot i Port Ainé, per la seva banda, han rebut 5.472 i 8.254 visitants respectivament. Totes les estacions han comptat amb el 100% del domini esquiable obert i una àmplia oferta d’activitats i esdeveniments.

 

Temporada de rècords

 

Aquesta temporada 2016-2017 s’han batut rècords històrics d’afluència visitants a les estacions del Grup FGC. Aquest dissabte 25, La Molina va rebre 8.246 visitants. Fins ara mai s’havien registrat tants visitants en un sol dia. A Vallter 2.510 visitants, la xifra més alta dels darrers anys. A Espot i Port Ainé, aquest mateix dissabte també va ser un dia de rècord històric de visitants, amb 2.062 visitants i 3.050 visitants respectivament. En el cas de Vall de Núria, el rècord d’afluència de visitants es va viure fa una setmana, el dissabte dia 18 de febrer, amb 4.000 visitants. 

Vist: 83

Lo Pallars Televisió a twitter

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH